Forskel på høj og lav


Køb træpiller online hos DKBrænde
Kent Nygaard

Du kan læse mere på wikipedia om træpiller består af sammenpresset træ. Der er såmænd ikke noget nyt i den opdagelse, at afbrænding af træ er en glimrende energikilde det har man vidst i århundreder. Men moderne træpilleproducenter eksperimenterer med at gøre afbrændingsog fremstillingsprocessen mere ren og energieffektiv.

Fremstillingen af piller kan i princippet sammenlignes med den metode, man bruger til at lave trøfler nede i det lokale bageri. Her tager man alle de lækreste kagerester fra de andre kager og samler dem i en dejlig “klump”.

På samme måde laver man piller ved at komprimere “resterne” på savværket, dvs. savsmuld og afskrællede stumper og stykker fra træproduktionen, til små, kompakte piller der brænder langt mere effektivt end alle andre typer træ.

Der bliver altså brugt 100 % biologiske materialer i fremstillingen. Rent praktisk foregår det ved, at man presser materialerne igennem en maskine der binder det hele sammen i en pille. Det giver pillen en langt højere brændværdi, fordi fugten bliver reduceret til under 10 % sammenlignet med 50 % i almindeligt træ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*