Skal man låne så lidt eller så meget som muligt?


P-piller – den sikre pille
Lotte Bisgaard

Der er en risiko for blodpropper forbundet med alle typer p-piller. Tilfældene ses imidlertid overrepræsenteret ved bl.a. Yasminelle, da det er en af de mest solgte mærker i Danmark. En statistik som ofte misfortolkes desværre.
Antal tilfælde af blodpropper i forhold til antal af solgte pakninger er ikke højere for Yasminelle, end det er fra andre 3. og 4. generations p-piller.
Risikoen er bestemt til 40 tilfælde pr 100.000 kvinder ved 3. og 4. generations p-piller samt 20 tilfælde pr 100.000 kvinder ved 1. og 2. generations p-piller (Malonetta er 2. generation). Det vil sige, at statistisk set er risikoen for blodpropper lavere, ved de p-piller du bruger nu.
Generelt anbefaler man ikke hormonel prævention til kvinder, som har familiemedlemmer, der har været ramt af blodpropper, men man kan eventuelt konferere med lægen vedrørende minipiller, som udelukkende indeholder gestagen.
Skift af p-piller kan føre til ændret regelmæssighed af menstruation, vægtøgning/tab, humørsvingninger og lignende. Ligeledes kan du finde årsagen til dine hudproblemer her, men det kan naturligvis ikke garanteres.
I de fleste tilfælde vænnes kroppen til den nye dosis/kombination af hormonelle stoffer i løbet af et par måneder. I nogle tilfælde må man forsøge igen med et nyt mærke eller vende tilbage til det, som fungerede for dig.

Placering af solceller
Otto Vilhelmsen

Nedenfor i skemaet kan du se hvor stor forskellen på effekten fra et solcelleanlæg er her i Danmark afhængigt af både vinkel og hvilket verdenshjørne, som solcellerne peger imod. Du kan se at du faktisk taber meget lidt ydelse ved at placere mod øst og vest sammenlignet med en Syd montage. Den ideelle opsætning og placering er indeks 100 set ud fra årsproduktion IKKE økonomi da egetforbruget i dag har afgørende indflydelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*