Ved du nok om fastforrentede lån?


Realkredit: Hvilken type lån skal du vælge?
Bjørn Erichsen

Flexlån (rentetilpasningslån) har en variabel rente. Det betyder, at din rente tilpasser sig det danske renteniveau, hvis renten stiger eller falder. Flexlån kan have en løbetid på op til 30 år. Ved nogle rentetilpasningslån kan du vælge en periode på 10 år, hvor du ikke afdrager på dit lån.

Boliglånsanbefaling: Sådan kan du sikre dig mod rentestigninger
Benny Jespersen

Her får du den ultimative sikkerhed for, at ydelsen ikke stiger som følge af rentestigninger. Dog kan ydelsen stadig stige, hvis rentetillægget/bidragssatsen stiger i perioden. Den lange rente er i skrivende stund 2 procent og til en meget attraktiv kurs. Hermed tilkøber du dig samtidig den fordel, at når det generelle renteniveau stiger, falder kursen på de bagvedliggende obligationer. En fordel du kun har med lån med fast rente, hvorfor du her opnår friværdibeskyttelse. Huspriserne falder nemlig typisk, når renten stiger. Du kan i denne situation indfri lånet til en lavere kurs, eller du kan udnytte situationen ved at opkonvertere og dermed reducere restgælden, dog mod en højere månedlig ydelse, hvis du igen vælger lån med fast rente.

QUIZ Ved du nok om ulve til at hyle med i flokken?
Leo Eskildsen

Siden det gjorde sit indtog i 2012, har der været mange diskussioner om, hvad man skal gøre med det. I de områder i Jylland, hvor ulvene holder til, føler beboere og landmænd sig utrygge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*